Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Nå kan du utsette fakturabetaling i mobilbanken

Nå kan du utsette fakturabetaling i mobilbanken

For første gang blir det mulig å utsette betaling av fakturaer wei mobilbanken. Med en ny løsning vil SpareBank 1 gjøre det lettere for nordmenn å unngå betalingsproblemer.

SpareBank 1 Gruppen og DNB har inngått intensjonsavtale om å slå sammen sine forsikringsvirksomheter (Illustrasjon)

SpareBank 1 og DNB vil gå sammen om forsikring

SpareBank 1 Gruppen og DNB vil slå sammen sine forsikringsvirksomheter, og skaper med dette et av landets største forsikringsselskaper. Partene inngikk 20. juni en intensjonsavtale om fusjon.

Hvert år siden 2013 har antall sommerinnbrudd og sykkeltyveri gått ned.

Stadig færre sommerinnbrudd

Det er en klar trend både av bransjens statistikk hos Finans Norge og SpareBank 1 Forsikring sin egen skadestatistikk: Hvert år siden 2013 har antall innbrudd og sykkeltyveri gått ned, og sommeren 2017 var sannsynligvis «all-time-low» på disse skadesakene i Norge på over 25 år.

Streiken fører til at SpareBank 1 Forsikring har svekket kapasitet på skadehåndtering.

Streiken: Svekket kapasitet i SpareBank 1 Forsikring

300 medarbeidere i SpareBank 1 Forsikring er tatt ut i streik torsdag morgen. Dette påvirker håndtering av skader og uhell. De mest kritiske hendelsene vil bli prioritert - og kundene bes melde skade digitalt.

For mange er baksmell på skatten den store frykten. Men heldigvis er det lett å gjøre noe med det.

Slik unngår vi skattesmellen

Flere enn 4 av 10 har tatt grep for å unngå restskatt i år. Og allerede nå kan du sørge for å unngå skattesmell neste år. En ny forbrukerundersøkelse Respons har utført for SpareBank 1 viser hva nordmenn faktisk gjør for å slippe restskatt.

Står seg godt i et krevende marked

Står seg godt i et krevende marked

SpareBank 1 Gruppen fikk et konsernresultat før skatt på 278 mill. kroner i første kvartal. Resultatet er preget av et svakt finansmarked og økte skadeutbetalinger etter vinteren. Samtidig fortsetter veksten i forsikringsvirksomheten.

Skadestatistikken til SpareBank 1 Forsikring viser at det skjer tre prosent færre ulykker på fredag den 13. sammenlignet med gjennomsnittet ellers i året.

Blir det flere uhell i morgen?

I morgen er det fredag den 13. - en dato som mange forbinder med uhell og ulykke. Men er det større fare for å havne i en ulykke denne dagen?

Disse personlige dataene deler nordmenn gjerne

Syv av ti oppgir at de er bekymret for å oppgi persondata til kommersielle bedrifter, mens bare to av ti er bekymret for å oppgi dette til forsikringsselskapet sitt. Kun én av ti vil dele personlig data til en kommersiell bedrift for å oppnå økonomiske fordeler, mens tre av 10 svarer at de vil dele data med forsikringsselskapet for økonomiske fordeler. Det er en signifikant økning fra 2017.

Med mobilbanken Spink vil SpareBank 1 gjøre det lettere for barn å få oversikt over egne penger. Appen legger til rette for læring om forbruk og sparing i trygge rammer. Foto: SpareBank 1

Lanserer mobilbank for barn

Med mobilbanken Spink vil SpareBank 1 gjøre det lettere for barn å få oversikt over egne penger. Appen legger til rette for læring om forbruk og sparing i trygge rammer.

Vinterens kulde og snømengder gjør at mange kan få seg en ubehagelig overraskelse på neste hyttetur.

Dra på hytta nå!

SpareBank 1 Forsikring allerede registrert tre ganger så mange frostskader i år enn i hele 2017 - og tror mange flere skadene vi renne inn helt frem til sommeren. Vinterens kulde og snømengder gjør at mange kan få seg en ubehagelig overraskelse på neste hyttetur. For å begrense et eventuelt skadeomfang anbefaler skadeforebygger Therese Nielsen at hyttefolket ikke venter til påsken!

Brann og ekstremvær. SpareBank 1 erstatter årlig skader på bygg og innbo for mange hundre millioner.

Skal gjenoppføre skadede boliger mer bærekraftig

Den globale byggebransjen er den største forbrukeren av råvarer og står for mellom 25 og 40% av verdens karbonutslipp. Potensialet for mer bærekraftig bygging er skyhøyt, men her er verden på etterskudd, viser årets Global Opportunity Report. SpareBank 1 ønsker derfor å endre både hvordan de bygger nytt og gjenoppfører delvis eller totalskadede boliger, for eksempel etter brann eller ekstremvær.

SpareBank 1 Gruppen med administrerende direktør Turid Grotmoll i spissen leverer konsernets nest beste resultat noensinne.

Tidenes nest beste for SpareBank 1 Gruppen

​SpareBank 1 Gruppen fikk et resultat for 2017 på 2.210 millioner kroner før skatt. Det er 190 mill. kroner bedre enn året før og det nest beste resultatet fra konsernet noensinne. Livsforsikringsvirksomheten leverer rekordresultat.

Vis mer

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1