Gå videre til innhold
Nå kan du utsette fakturabetaling i mobilbanken

Pressemelding -

Nå kan du utsette fakturabetaling i mobilbanken

For første gang blir det mulig å utsette betaling av fakturaer i mobilbanken. Med en ny løsning vil SpareBank 1 gjøre det lettere for nordmenn å unngå betalingsproblemer.

- Stadig flere nordmenn tyr til kreditt og forbrukslån for å betale regninger i trange tider, og mange sliter med betalingsproblemer. Nesten 270.000 personer hadde betalingsanmerkning i første kvartal i år. Det er opp 6 prosent mot samme periode i fjor, en utvikling vi synes er bekymringsverdig, sier Beate Søberg, direktør for finansiering i SpareBank 1. 

Nesten 6 prosent av nordmenn over 18 år har betalingsanmerkning. Totalverdien av de ubetalte regningene med betalingsanmerkning er 45 milliarder kroner*.

Rentefritt alternativ
SpareBank 1 åpner nå for at kunder kan utsette betaling av regninger, direkte i mobilbanken. Løsningen er et rentefritt alternativ til kreditt og forbrukslån, og den første av sitt slag i Norge. Den testes i første omgang i SpareBank 1 SMN, men skal på sikt rulles ut i alle SpareBank 1-bankene.

- De fleste av oss opplever at enkelte måneder bringer med seg mange og store regninger. Vår løsning gjør det mulig å spre disse utgiftene på flere lønninger, slik at de blir lettere å håndtere – med penger du faktisk har. Det håper vi vil bidra til å forebygge både betalingsproblemer og inkassosaker, sier Søberg.

Den eneste kostnaden for kunden er et administrasjonsgebyr på 99 kroner. Dette er likt uansett størrelsen på fakturabeløpet, og går i sin helhet til å dekke faktiske administrasjonskostnader. 

Alle fakturaer med KID
Løsningen innebærer at alle typer fakturaer med KID, både elektroniske og på papir, kan utsettes i mobilbanken i tre måneder. SpareBank 1 betaler den opprinnelige fakturaen på vegne av kunden. Deretter utstedes det en ny, rentefri e-faktura på samme beløp, som forfaller om tre måneder.

- Vi vil nå se an hvordan dette blir mottatt. Opplever vi at kundene ønsker større fleksibilitet, eller andre muligheter i løsningen, ser vi ikke bort fra at vi vil videreutvikle dette, sier Heidi Elisabeth Evensen, prosjekteier i SpareBank 1.

Oversikt og fleksibilitet
En av de største fordelene med SpareBank 1s «Utsett betaling», sammenlignet med tradisjonell kreditt, er at kunden får en totaloversikt over utestående beløp i nett- og mobilbanken. Det er heller ingen skjulte vilkår.

- Kunden kan både utsette betalinger, og få oversikt over utestående fakturaer, på ett sted. Det gjør det enklere å planlegge kommende regningsbetalinger. Utsettelsen gjøres med kun ett tastetrykk i mobilbanken, og krever ingen kredittavtale eller nedbetalingsplan, sier Evensen.

Om Utsett betaling
Utsett betaling fungerer slik at SpareBank 1 betaler den opprinnelige fakturaen på vegne av kunden. Deretter utstedes det en ny e-faktura på samme beløp, som forfaller om tre måneder. Kunden kan ha maks fire utsatte fakturaer til enhver tid, og summen per faktura kan ikke overstige 4.000 kroner. For å dekke utgifter til fakturaadministrasjon, betaler kunden et gebyr på 99 kroner. Tjenesten er rentefri.


Utsett betaling vil i utgangspunktet tilbys alle SpareBank 1-kunder over 23 år, som får utbetalt lønn eller pensjon til en SpareBank 1-konto. Før kunden kan ta i bruk løsningen, utføres det en kredittsjekk.


*Kilde: Lindorffanalysen nr. 2, 2018

Emner

Kategorier


SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Banksamarbeidet og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1