Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Makrorapport august 2018: Sterk amerikansk dollar kan gi turbulens i finansmarkedet

Makrorapport august 2018: Sterk amerikansk dollar kan gi turbulens i finansmarkedet

Global økonomi ligger an til å vokse med nesten 4% i år og neste år, takket være sterk vekst i USA.
Kraftig vekst i USA har ført til rekordlav ledighet og stigende lønninger. Sentralbanken har varslet 2 renteøkninger til i år. Handelskonflikten mellom USA og Kina ser ut til å ramme Kina hardt, og rentene er kuttet for å dempe de negative effektene av økt amerikansk toll. Mens amerikanske børse

Best til å skape flyt i trafikken er de i Nord-Norge og Hedmark, og ikke overaskende er det unge menn som er hardest på gassen.

Nordlendinger og hedmarkinger best bak rattet

Siden lanseringen av smart bilforsikring i 2017, har SpareBank 1 Forsikring sine kunder kjørt 100 millioner kilometer. Det tilsvarer 2 millioner timer, eller 220 år, med sammenhengende kjøring. Det gir en god pekepinn på hvor flinke nordmenn er til å kjøre bil.

Med de rette grepene kan familien ha det like gøy som alle andre, men uten at kontoen tømmes fullstendig.

Slik kan du spare tusenlapper på parkbesøket

3 av 10 mellom 25 og 44 år skal besøke en eller flere temaparker i løpet av sommeren. I tillegg kommer like mange som vurdere et besøk. Det viser en forbrukerundersøkelse Respons Analyse utført for SpareBank 1. Men alle som har besøkt en park eller to vet at det fort blir kostbart. En ting er inngangsbillettene, men bare mat og drikke koster fort like mye. Forbrukerøkonom Magne har gode råd.

2,1 millioner nordmenn over 18 år skal til utlandet i sommer.

Hit reiser nordmenn på ferie i sommer

Når nordmenn skal på sommerferie i utlandet er Spania og Danmark førstevalget. 2,1 millioner nordmenn over 18 år skal til utlandet i sommer.

Viking Redningstjeneste forventer å gi over 100.000 veihjelp i sommer.

Nordmenn feilfyller seg til problemer

Sommertid er høytid for veihjelp, spesielt i Sogn og Fjordane og Aust-Agder. Fylling av feil drivstoff er en gjenganger blant nordmenn på bilferie.

​ Spar tid med enkel regningsbetaling i mobilbanken

​ Spar tid med enkel regningsbetaling i mobilbanken

Åpne e-post, logg inn i nettbanken. Legg inn forfallsdato, beløp, kontonummer og KID så lang som et vondt år. Dobbeltsjekk, rett feil, prøv på nytt. Hvorfor gjøre regningsbetaling vanskelig, når du kan gjøre det superenkelt?

Makrorapport juni 2018: Eurokrisen avverget eller utsatt?

Makrorapport juni 2018: Eurokrisen avverget eller utsatt?

Elisabeth Holviks siste makrorapport tar blant annet for seg: Politisk uro i Italia og Spania har gjort at faren for eurokrise har blusset opp igjen, etter å ha lagt i dvale siden 2012. Rentemøte i Norges Bank med ny strategirapport den 21. juni. Mye taler for at Norges Bank vil holde på planen om å heve renten i september.

Makrorapport april 2018: FRYKT FOR HANDELSKRIG SKREMMER BØRSENE

Makrorapport april 2018: FRYKT FOR HANDELSKRIG SKREMMER BØRSENE

I begynnelsen av mars annonserte USA at det vil bli ilagt toll på all stål og aluminiumimport til USA på henholdsvis 25 og 10%. USA begrunner straffetollen med nasjonale sikkerhetshensyn, og unntok derfor naboland og allierte fra tollen. Les mer i sjefsøkonom Elisabeth Holviks makrorapport for april, 2018.

Hvor høyt skal renten?

Hvor høyt skal renten?

Fersk makrorapport fra Elisabeth Holvik, sjefsøkonom i SpareBank 1. Fredag ble inflasjonsmålet til Norges Bank senket fra 2,5% til 2%. Endringene er en naturlig oppfølging av at handlingsregelen er blitt senket til 3%. Begge deler reflekterer at det er strukturelle endringer i økonomien.

Den optimale ladetemperaturen for et batteri er ca. +25 grader, langt unna en normal norsk vinter.

Unngå flatt batteri i vinterferien

Vinteren er høysesong for starthjelp til bilen. Flatt bilbatteri er en av årsakene til at Viking Redning rykker ut mye mer i vintermånedene enn ellers i året. Du kan sjekke batteriet ditt på et verksted eller med et multimeter, men nå hjelper SpareBank 1 Forsikring deg med å gjøre batterisjekken både enklere og bedre.

Sjefsøkonom i SpareBank 1 gruppen, Elisabet Holvik mener det er åtte grunner til at rentene stiger

Ny makrorapport: Renteoppgangen kommer!

I takt med sterkere globale vekstutsikter, og et godt arbeidsmarked i USA, har rentene på amerikanske statsobligasjoner steget kraftig. Sjefsøkonom i SpareBank 1 gruppen, Elisabet Holvik mener det er åtte grunner til at rentene stiger. Les månedens makrorapport.

Vis mer

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1