Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

2018: inflasjon og renteoppgang?

2018: inflasjon og renteoppgang?

Ny makrorapport fra sjefsøkonom Elisabeth Holvik. Et av årets viktigste tema i finansmarkedene er hvor kraftig renteoppgangen vil bli, og hva konsekvensene av økte renter vil bli. Å normalisere rentene, uten at det bremser veksten og skremmer finansmarkedene, er trolig årets nyttårsforsett for mange sentralbanker

Mange nordmenn ønsker å redusere forbruket sitt i 2018.

Vi vil bruke pengene smartere og spare mer i 2018

Trene mer og spise sunnere er kjente og tradisjonelle nyttårsforsett for mange nordmenn. Men et bedre liv og en ny livsstil handler om langt mer enn aktivitet og kosthold. I en forbrukerundersøkelse som Respons Analyse har utført for SpareBank 1, svarer hele 72 prosent at de har økonomiske nyttårsforsetter for 2018. I snitt har hver nordmann tre forsett for privatøkonomien i det nye året

Mange nordmenn reiser på skiferie til utlandet

Skjøre kneledd på skiferie

Det går verst ut over kneleddet når nordmenn reiser på skitur til utlandet, spesielt for kvinner. Hele 75 prosent av skadene som kvinner pådrar seg er på bein, ankler og føtter og av disse er 52 prosent av skadene i kneleddet. Menn derimot har bare litt over halvparten av skadene i underkroppen (52%). 48 prosent av skadene er på overkroppen og det går verst ut over skuldre og kravebein.

Det er ventet lave temperaturer flere steder i landet den kommende uken.

Nå kommer sprengkulda – pass på hytta

Det er meldt sprengkulde flere steder i landet kommende uke. For å unngå frostskader på hyttebadet bør du ha varme på hele tiden. Så om du har glemt å stenge vannet eller skrudd av varmen etter sist besøk bør du ta en ny tur til hytta denne helgen.

Det er nesten blitt en juletradisjon at menn er på desperat gavejakt rett oppunder julekvelden.

Nå starter 240 000 menn juleshoppingen

12 prosent av norske menn venter med gavekjøpene helt til den siste uka før jul. Det er nesten blitt en juletradisjon at menn er på desperat gavejakt rett oppunder julekvelden, og det er ofte oppskriften på dyre og lite gjennomtenkte gaver sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1. Spørreundersøkelsen er utført av Respons Analyse i perioden 6.-13. desember 2017.

I år kommer vi nordmenn til å julehandle for mer enn 60 milliarder kroner.

1 av 6 frykter julebaksmell

I år kommer vi til å julehandle for mer enn 60 milliarder kroner. En forbrukerundersøkelse Respons har gjort for SpareBank 1 viser at hele 18 prosent, flere enn 1 av 6 av de spurte frykter dårlig råd i januar etter julehandelen. Til sammen 724.000 nordmenn ser for seg en økonomisk baksmell når hverdagen innhenter dem utpå nyåret.

​​Barn uten ukelønn forstår mindre av penger

​​Barn uten ukelønn forstår mindre av penger

Med overgangen fra ukelønn, kontanter og sparegris til kort og smarttelefon, svekkes norske barns forståelse for økonomi og egne penger. Nye, digitale verktøy kan gi dem bedre kontroll på eget forbruk.

Desember er årets klart verste brannmåned på landsbasis, med nesten dobbelt så mange branner som i en vanlig måned

260 familier risikerer å bli husløse i desember

Desember er årets klart verste brannmåned på landsbasis, med nesten dobbelt så mange branner som i en vanlig måned. Erfaringsmessig må mange forlate boligen sin på grunn av brannskader denne måneden.

Her får nordmenn feriemage

Her får nordmenn feriemage

Rekordmange nordmenn får mage- og tarmsykdommer på reise. Spania, Thailand og Tyrkia er topp tre blant landene med flest tilfeller av såkalt feriemage.

Har du mulighet til å binde penger til du fyller 62.år er IPS en gunstig måte å spare på.

I dag får nordmenn en gavepakke de færreste vet om

I dag går startskuddet for pensjonssparing med skattefordel (IPS), men få nordmenn kjenner til fordelene med den nye ordningen. I en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på vegne av SpareBank 1, sier 93 prosent at de har liten eller ingen kjennskap til den nye pensjonssparepakken. - Dessverre vet få om denne gavepakken, sier Wenche Seljeseth, leder av Pensjon i SpareBank 1.

Vis mer

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1