Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Det står fortsatt vann i mange hus på Sørlandet

Verre enn både Inga og Ivar

Flommen på Sørlandet er heldigvis langt unna Dagmar og Nina i skadeomfang, men de store vannmengdene har medført mange og betydelige skader. Forsikringsselskapene forventer at det blir meldt flere skader i kjølvannet av flommen og at erstatningssummene øker. Til nå har SpareBank 1 fått inn snaue 350 skader og estimert erstatningsbeløp er på litt under 20 millioner kroner.

3 av 10 har dyr forbruksgjeld

3 av 10 har dyr forbruksgjeld

Forbruksgjelden vokser og aldri har det vært lettere å skaffe seg ekstra penger. 3 av 10 nordmenn har kortsiktig gjeld, i første rekke i form av saldo på kredittkortet som ikke er nedbetalt. Men mange har også forbrukslån eller skylder penger for et avbetalingskjøp eller på en handlekonto. Det viser en ny forbrukerundersøkelse Respons Analyse har utført for SpareBank 1.

Mange nordmenn tar julehandelen i juli

Tar julehandelen i juli

Nesten 1 av 3 nordmenn vil kanskje eller helt sikkert kjøpe julegaver i sommer. Det betyr at over 1,2 millioner nordmenn kan være på julegavejakt i juli. I en forbrukerundersøkelse Respons Analyse har utført for SpareBank 1 svarer 27 prosent at de kanskje skal på julehandel i sommer mens fire prosent svarer et ubetinget ja.

Et parkbesøk kan bli en kostbar fornøyelse

Slik unngår du at parkbesøket tømmer lommeboka

Svært mange barnefamilier tar turen til dyre-, bade- eller fornøyelsesparker i sommer. Men et parkbesøk eller tre i løpet av ferien kan fort gjøre store innhugg i familiebudsjettet.

Nordmenn unner seg god mat i ferien

Dette sløser vi på om sommeren

Pengene sitter ekstra løst når det er ferie. Når nordmenn sløser om sommeren går det mest i god mat og opplevelser. Ikke alle liker å innrømme at de sløser, men i en undersøkelse Respons har utført for SpareBank 1 oppgir 1 av 3 at de sløser ekstra om sommeren.

Mange foretar sommeropprydning i økonomien

Mange foretar sommeropprydning i økonomien

1 million nordmenn velger å bruke av skattepengene til å betale ned gjeld. – Smart å rydde opp i økonomien når du får litt ekstra i juni, mener forbrukerøkonom. Om lag 2,8 millioner nordmenn får over 31 milliarder kroner igjen på skatten i år. 22. juni starter utbetalingen til vanlige lønnsmottakere og pensjonister. Pengene kommer omtrent samtidig med feriepengene og starten på sommerferien.

Utsikter til lave renter i Norge lenge, men se opp for en brå nedtur i Kina!

Utsikter til lave renter i Norge lenge, men se opp for en brå nedtur i Kina!

Utsikter til lave renter i Norge lenge, men se opp for en brå nedtur i Kina! Det blir en spennende måned i finansmarkedene med valg i UK 8. juni, rentemøte i USA, Europa og Norge. – Det er utsikter til lave renter i Norge frem til 2020, men Kina er på vei til å bli en risikofaktor i finansmarkedene, sier sjeføkonom Elisabeth Holvik i SpareBank 1.

Skattedirektoratet, 2. juni 2017: Lansering av ny nasjonal lånesøknad med finansminister Siv Jensen, Skattedirektoratet, Brønnøysudregistrene og Finans Norge. SpareBank 1 viste frem ny digital samtykkebasert lånesøknad for finansministeren.

​Boliglån raskt og enkelt med ny digital lånesøknad

Ny nasjonal digital løsning for søknad om boliglån ble lansert 2. juni av finansminister Siv Jensen, Skattedirektoratet, Finans Norge og Brønnøysundregistrene. SpareBank 1 Nord-Norge var første bank som kunne ta i bruk samtykketjenesten mot Skatteetaten som er utviklet i regi av regjeringens digitaliseringsprosjekt for Norge.

SpareBank 1 har de mest fornøyde forsikringskundene

Fornøyde og lojale forsikringskunder

Norsk kundebarometer forteller hvert år hvilke bedrifter norske forbrukere er mest fornøyd med. I år har forbrukerne kåret SpareBank 1 til bransjevinner innenfor skadeforsikring, både på tilfredshet og lojalitet.

Flere vil leie ut boligen i feriene

Flere vil leie ut boligen i feriene

​Over en halv million nordmenn har leid ut eller vurderer korttidsutleie av boligen sin. Rundt 65 000 har planer om å leie ut boligen sin i vinterferien, og enda flere vil leie ut i påsken.

- Slik blir retningen for Trumps nye USA

- Slik blir retningen for Trumps nye USA

Helt siden valgnatten har Trump dominert mediebildet og forrige ukes pressekonferanse skapte sjokkbølger også internasjonalt. Sjeføkonom Elisabeth Holvik spår retningen for Trumps nye USA.

Vis mer

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1