Gå videre til innhold
​ Spar tid med enkel regningsbetaling i mobilbanken

Nyhet -

​ Spar tid med enkel regningsbetaling i mobilbanken

Åpne e-post, logg inn i nettbanken. Legg inn forfallsdato, beløp, kontonummer og KID så lang som et vondt år. Dobbeltsjekk, rett feil, prøv på nytt. Hvorfor gjøre regningsbetaling vanskelig, når du kan gjøre det superenkelt?

I snitt bruker vi 12 minutter på å betale en scannet faktura, eller PDF-faktura, som mange av oss mottar på e-post*. Hver tredje norske bedrift sender ut regninger på denne måten. Får du fem-seks slike i måneden, utgjør tidsbruken på betaling nesten to hele arbeidsdager i året.

- Dette er tid mange av oss helt sikkert kunne tenkt seg å bruke på andre ting. Derfor har vi jobbet med å forenkle regningsbetaling, med utgangspunkt i mobilbanken vår. Nå kan du betale regninger du mottar på e-post med noen enkle tastetrykk, uten å måtte legge inn et eneste tall manuelt, sier Thomas Allan Nygaard, produkteier digitalbank i SpareBank 1.

Sikkert og effektivt
Med den nye løsningen er «Kopier til mobilbank» lagt inn som tilvalg når du åpner en faktura du har mottatt på e-post (se video under). Du sendes automatisk videre til mobilbanken og en fiks ferdig utfylt betaling.

- Løsningen er veldig god på å lese ut nødvendige data fra fakturaen, og klarer å skille ut de tallene som er betalingsinformasjon. Men selv om den er treffsikker anbefaler vi likevel at du dobbeltsjekker at informasjonen er riktig, før du godkjenner betalingen, sier Nygaard.

Løsningen har gjennomgått en grundig risikovurdering. Den trekker kun ut tekst fra dokumenter i valgt e-post, og bare tall som kan være KID, kontonummer, beløp og dato tas med videre. Tjenesten fungerer også på faktura uten KID.

Løsningen vil være tilgjengelig for SpareBank 1-kunder som har iPhone (iOS) fra 19. juni. Android-versjonen er like rundt hjørnet.

*Besparelser ved bruk av efaktura, Visma 2015

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466

SpareBank 1