Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

Forsikringsfusjon godkjent

Forsikringsfusjon godkjent

Den planlagte fusjonen mellom SpareBank 1 Skadeforsikring og DNB Forsikring er nå godkjent av Finanstilsynet. Selskapet, som skal hete Fremtind, trer i kraft fra 1. januar 2019.

​Nå starter en kvart million nordmenn juleshoppingen

​Nå starter en kvart million nordmenn juleshoppingen

Seks prosent av befolkningen venter med gavekjøpene helt til den siste uka før jul. Tre av fire av dem er menn. - Det er oppskriften på dyre og lite gjennomtenkte gaver, mener forbrukerøkonom.

​SpareBank 1 Gruppen leverte per 3. kvartal et konsernresultat før skatt på 1.245 (1.437) mill. kroner

God lønnsomhet og vekst i SpareBank 1 Gruppen

SpareBank 1 Gruppen leverte per 3. kvartal et konsernresultat før skatt på 1.245 (1.437) mill. kroner. - Det har vært et år med mye vær og mange skader. Sammen med lavere finansavkastning gir det et litt svakere resultat enn i samme periode i fjor. Samtidig er vår underliggende drift solid og vi har god vekst og gode resultater, sier Turid Grotmoll, administrerende direktør i SpareBank 1 Gruppen

Foto: SpareBank 1

Nå kommer vennebetaling på mobil for barn

​SpareBank 1 åpner for enkel og trygg vennebetaling på mobil for barn fra 6 år og oppover. Tjenesten rulles ut i løpet av de kommende ukene. - Akkurat som oss voksne, trenger barn noen ganger å låne penger. Med vennebetaling på mobil kan de enkelt og trygt betale tilbake det de har lånt av venner og familie, uten å være avhengige av kontanter, sier Anne Gundersen i SpareBank 1.

Turid Grotmoll blir leder av nytt forsikringsselskap.

Turid Grotmoll blir leder av nytt forsikringsselskap

​SpareBank 1 Gruppen og DNB signerte 24. september en avtale om å slå sammen sine forsikringsvirksomheter. Turid Grotmoll er nå utpekt som leder for det fusjonerte selskapet. Grotmoll er i dag konsernsjef for SpareBank 1 Gruppen og administrerende direktør for SpareBank 1 Forsikring AS. Hun er også styreleder for Finans Norge.

Turid Grotmoll, konsernsjef i SpareBank 1 Gruppen og Rune Bjerke, konsernsjef i DNB signerte i dag avtalen som skaper et av landets største forsikringsselskaper.

Går sammen om nytt forsikringsselskap

SpareBank 1 Gruppen og DNB signerte 24. september en avtale om å slå sammen sine forsikringsvirksomheter. Det nye selskapet vil allerede ved fusjonstidspunktet være landets tredje største forsikringsselskap, og landets største med distribusjon gjennom bank. Partene inngikk en intensjonsavtale om fusjon 20. juni i år.

Møter renteoppgangen med et skuldertrekk

Møter renteoppgangen med et skuldertrekk

Norges Banks renteøkning på 0,25 prosentpoeng kom som forventet torsdag, etter å ha vært godt varslet på forhånd. Dette har også norske boliglåntakere fått med seg. ​7 av 10 nordmenn oppgir at de ikke trenger å gjøre endringer i privatøkonomien dersom boliglånsrenta går opp i år. Men noen vil merke rentetrykket mer enn andre, viser ny undersøkelse.

En tredjedel av ordførerne i 116 kommunene som har svart på en ny undersøkelse, sier at det er vanskelig å prioritere forebygging av naturskader fremfor andre oppgaver.

Mange kommuner dårlig forberedt på naturskader

På tross av tørke, skogbranner og flom: Norske kommuner sliter med å prioritere forebygging av klimarelaterte naturskader. Det viser en undersøkelse gjennomført av SpareBank 1 Forsikring.

SpareBank 1 Gruppen leverte i første halvår et resultat preget av en hard vinter med store forsikringsutbetalinger og svake finansresultater i første kvartal. Samtidig fortsetter veksten og lønnsomheten er god.

​Fortsatt god lønnsomhet og vekst i SpareBank 1 Gruppen

SpareBank 1 Gruppen leverte i første halvår et konsernresultat før skatt på 773 (904) mill. kroner. Resultatet er preget av en hard vinter med store forsikringsutbetalinger og svake finansresultater i første kvartal. Samtidig fortsetter veksten og lønnsomheten er god. For 2. kvartal isolert oppnådde konsernet et resultat på 495 (457) mill. kroner.

Leder i ZERO, Marius Holm og leder for bærekraft i SpareBank 1 Forsikring ser frem til samarbeidet.

Går sammen om grønt skifte i forsikring

SpareBank 1 Forsikring har inngått treårig avtale med den ideelle stiftelsen Zero i Norge. Avtalen innebærer samarbeid i omstillingen mot det grønne skiftet.

Vis mer

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1