Gå videre til innhold
Turid Grotmoll blir leder av nytt forsikringsselskap.
Turid Grotmoll blir leder av nytt forsikringsselskap.

Pressemelding -

Turid Grotmoll blir leder av nytt forsikringsselskap

SpareBank 1 Gruppen og DNB signerte 24. september en avtale om å slå sammen sine forsikringsvirksomheter. Turid Grotmoll er nå utpekt som leder for det fusjonerte selskapet.

Grotmoll er i dag konsernsjef for SpareBank 1 Gruppen og administrerende direktør for SpareBank 1 Forsikring AS. Hun er også styreleder for Finans Norge.

– Jeg er svært glad for at Turid har påtatt seg ansvaret for å lede realiseringen av dette forsikringsselskapet som DNB og SpareBank 1 skal eie sammen. Hun er den foretrukne lederen fra begge selskapenes side, sier Finn Haugan, leder av interimstyret for det nye selskapet og konsernsjef for SpareBank 1 SMN.

– Det fyller meg med energi å få sjansen til å bygge et selskap med store ambisjoner om å være morgendagens forsikringsleverandør, med bred distribusjon over hele landet og dyktige medarbeidere med nysgjerrighet, vilje og engasjement, sier Turid Grotmoll.

I interimstyret har Finn Haugan med seg Rune Bjerke (konsernsjef DNB), Ingjerd Blekeli Spiten (konserndirektør Personmarked DNB), Arne Austreid (konsernsjef SpareBank 1 SR-Bank), Richard Heiberg (konsernsjef SpareBank 1 Østlandet), Peggy Hessen Følsvik (nestleder LO), Åse Blomkvist (tillitsvalgt SpareBank 1/LO Finans) og Per-Kristian Ek (tillitsvalgt DNB/Finansforbundet).

DNB vil i tillegg velge en ekstern representant når det fusjonerte selskapet trer i kraft, etter planen 1. januar 2019, forutsatt godkjenning fra myndighetene.

Turid Grotmoll fortsetter som konsernsjef for SpareBank 1 Gruppen og administrerende direktør for SpareBank 1 Forsikring AS inntil det fusjonerte selskapet er en realitet.


Kontaktpersoner:

Kristin Vetleseter, kommunikasjonsdirektør SpareBank 1 Gruppen, tlf. 934 80 648
Thomas Midteide, konserndirektør Media og Marketing DNB, tlf. 962 32 017

Emner

Kategorier


SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.

SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Banksamarbeidet og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466

Relatert innhold

SpareBank 1