Gå videre til innhold

Nyhetsarkiv

I år ser vi ser for oss at fredag 21. desember kan bli en ekstremt travel dag på veiene.

Halve Norge på reisefot i julen

Juletid er reisetid og når nærmere to millioner nordmenn skal flytte på seg samtidig kan det oppstå problemer. En fersk undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for SpareBank 1 viser at nesten halvparten (46 %) reiser bort i jula. Resten reiser ikke bort (48 %) eller de vet ikke (6 %).

Makrorapport november 2018: Brexitkaos - blir det avtale eller ikke?

Makrorapport november 2018: Brexitkaos - blir det avtale eller ikke?

​Storbritannia har forhandlet frem en skilsmisseavtale med EU, som skal underskrives 25. november. Etter det må avtalen godkjennes i Parlamentet. Det kan bli krevende. Flere medlemmer av regjeringen har trukket seg, og 25 parlamentsmedlemmer av det konservative partiet har formelt uttrykt sin mistillit til Theresa May, og varslet at de vil stemme imot.

Lave doser dagslys er forbundet med høyere risiko hos noen for å utvikle depresjonssymptomer.

Mange opplever psykiske plager i november

​Antall forsikringshenvendelser relatert til psykiske utfordringer og plager har tredoblet seg siden 2010. November er måneden hvor forsikringsselskapet mottar flest slike henvendelser fra kunder med personforsikringer.

Makrorapport oktober 2018: Stigende renter og handelskrig gir børsfall

Makrorapport oktober 2018: Stigende renter og handelskrig gir børsfall

​Norges Bank holdt som ventet renten uendret på dagens rentemøte, og uttalte at selv om veksten har vært lavere og prisveksten høyere enn ventet i forrige rapport, så anser de at utsiktene og risikobildet er om lag uendret siden sist rapport. Det betyr at de ser for seg neste renteøkning i mars neste år.

Rotter og mus er skadedyrene som står for de største skadene i norske hjem.

- Trenger kun en halv centimeter for å gjøre skade

Nå kommer høstkulda og skadedyrene trekker inn. Blant dem står rotter og mus står for de største skadene i norske hjem. – Mus trenger ikke mer enn en halv centimeters sprekk i huset for å komme seg inn i huset, og en rotte trenger ikke mer enn om lag en centimeter, sier Therese Nielsen, skadeforebygger i SpareBank 1 Forsikring.

Hver høst havner bilister i problemer ved første snøfall eller når det fryser på for første gang.

Feil dekk gir dobbel bremselengde

Kjører du med sommerdekk på fjellet i helgen risikerer du både dobbel bremselengde og politianmeldelse. - Vi forholder oss til det som har med veigrep å gjøre, i hovedsak mønsterdybde, sier Finn Erik Grønli, politioverbetjent ved Trafikkorpset i Oslo Politidistrikt.

SpareBank 1 Forsikring har i dag sendt ut SMS-varsel til sine kunder i de mest berørte områdene.

Folk må ta inn hagemøblene og lenke fast trampolina nå

I dag er det ventet kraftige vindkast i Rogaland og Østafjells. De sterkeste vindkastene ventes nær kysten og i fjellet og folk bør gjør tiltak for å unngå skader. SpareBank 1 Forsikring har i dag sendt ut SMS-varsel til sine kunder i de mest berørte områdene.

Foto: SpareBank 1

Så mye er det vanlig å spare til barna

81 prosent av foreldre med barn mellom 6 og 15 år oppgir at de sparer til barna sine. Det viser en undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for SpareBank 1. - Jeg er positivt overrasket over at det er så mange som sparer til barna sine. Det viser at de fleste av oss har mulighet til det, hvis vi prioriterer det, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1.

Mange av sommerens båtskader skyldes at folk tok i bruk dårlige vedlikeholdte båter som tidligere ble stående på land selv om sommeren

Dårlig vedlikehold ga rekordmange båtskader

SpareBank 1 Forsikring har siden 2010 hatt i snitt registrert 375 båtskader i sommermånedene. Etter årets sommer har det kommet inn 533 skader – en økning på over 40 prosent. En ser spesielt en økning i antall skader hvor båten synker, og disse båtene er ofte i dårlig forfatning.

Bare siden april 2017 har en håndfull norske biler stått nærmere 40 år på tomgang. Det utgjør om lag 15 prosent av kjøretiden

Nesten 40 år med tomgangskjøring på 16 måneder

Bare siden 2017 har SpareBank 1 sine kunder med smart bilforsikring kjørt godt over 100 millioner kilometer. Dette utgjør mer enn 250 år med sammenhengende kjøring, og det som overrasker er at det er registrert nesten 350.000 timer med tomgangskjøring, altså ca. 40 år sammenhengende.

Vis mer

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1