Gå videre til innhold

Emner: Livsstil, mote, fritid

Sammen om å tilrettelegge for frivillighet i idretten

Sammen om å tilrettelegge for frivillighet i idretten

SpareBank 1-alliansen og Spond har inngått samarbeid om en ny og forenklet organiseringstjeneste for lag, foreninger og klubber i Idretts-Norge. Målet er å senke terskelen for å ta på seg frivillige verv.

Lave doser dagslys er forbundet med høyere risiko hos noen for å utvikle depresjonssymptomer.

Mange opplever psykiske plager i november

​Antall forsikringshenvendelser relatert til psykiske utfordringer og plager har tredoblet seg siden 2010. November er måneden hvor forsikringsselskapet mottar flest slike henvendelser fra kunder med personforsikringer.

Mange av sommerens båtskader skyldes at folk tok i bruk dårlige vedlikeholdte båter som tidligere ble stående på land selv om sommeren

Dårlig vedlikehold ga rekordmange båtskader

SpareBank 1 Forsikring har siden 2010 hatt i snitt registrert 375 båtskader i sommermånedene. Etter årets sommer har det kommet inn 533 skader – en økning på over 40 prosent. En ser spesielt en økning i antall skader hvor båten synker, og disse båtene er ofte i dårlig forfatning.

Viking Redningstjeneste forventer å gi over 100.000 veihjelp i sommer.

Nordmenn feilfyller seg til problemer

Sommertid er høytid for veihjelp, spesielt i Sogn og Fjordane og Aust-Agder. Fylling av feil drivstoff er en gjenganger blant nordmenn på bilferie.

Hvert år siden 2013 har antall sommerinnbrudd og sykkeltyveri gått ned.

Stadig færre sommerinnbrudd

Det er en klar trend både av bransjens statistikk hos Finans Norge og SpareBank 1 Forsikring sin egen skadestatistikk: Hvert år siden 2013 har antall innbrudd og sykkeltyveri gått ned, og sommeren 2017 var sannsynligvis «all-time-low» på disse skadesakene i Norge på over 25 år.

Vinterens kulde og snømengder gjør at mange kan få seg en ubehagelig overraskelse på neste hyttetur.

Dra på hytta nå!

SpareBank 1 Forsikring allerede registrert tre ganger så mange frostskader i år enn i hele 2017 - og tror mange flere skadene vi renne inn helt frem til sommeren. Vinterens kulde og snømengder gjør at mange kan få seg en ubehagelig overraskelse på neste hyttetur. For å begrense et eventuelt skadeomfang anbefaler skadeforebygger Therese Nielsen at hyttefolket ikke venter til påsken!

Den optimale ladetemperaturen for et batteri er ca. +25 grader, langt unna en normal norsk vinter.

Unngå flatt batteri i vinterferien

Vinteren er høysesong for starthjelp til bilen. Flatt bilbatteri er en av årsakene til at Viking Redning rykker ut mye mer i vintermånedene enn ellers i året. Du kan sjekke batteriet ditt på et verksted eller med et multimeter, men nå hjelper SpareBank 1 Forsikring deg med å gjøre batterisjekken både enklere og bedre.

Det er ventet lave temperaturer flere steder i landet den kommende uken.

Nå kommer sprengkulda – pass på hytta

Det er meldt sprengkulde flere steder i landet kommende uke. For å unngå frostskader på hyttebadet bør du ha varme på hele tiden. Så om du har glemt å stenge vannet eller skrudd av varmen etter sist besøk bør du ta en ny tur til hytta denne helgen.

Det er nesten blitt en juletradisjon at menn er på desperat gavejakt rett oppunder julekvelden.

Nå starter 240 000 menn juleshoppingen

12 prosent av norske menn venter med gavekjøpene helt til den siste uka før jul. Det er nesten blitt en juletradisjon at menn er på desperat gavejakt rett oppunder julekvelden, og det er ofte oppskriften på dyre og lite gjennomtenkte gaver sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i SpareBank 1. Spørreundersøkelsen er utført av Respons Analyse i perioden 6.-13. desember 2017.

I år kommer vi nordmenn til å julehandle for mer enn 60 milliarder kroner.

1 av 6 frykter julebaksmell

I år kommer vi til å julehandle for mer enn 60 milliarder kroner. En forbrukerundersøkelse Respons har gjort for SpareBank 1 viser at hele 18 prosent, flere enn 1 av 6 av de spurte frykter dårlig råd i januar etter julehandelen. Til sammen 724.000 nordmenn ser for seg en økonomisk baksmell når hverdagen innhenter dem utpå nyåret.

Nordmenn unner seg god mat i ferien

Dette sløser vi på om sommeren

Pengene sitter ekstra løst når det er ferie. Når nordmenn sløser om sommeren går det mest i god mat og opplevelser. Ikke alle liker å innrømme at de sløser, men i en undersøkelse Respons har utført for SpareBank 1 oppgir 1 av 3 at de sløser ekstra om sommeren.

Et sykehusbesøk i utlandet kan fort bli dyrt uten reiseforsikring

200.000 nordmenn har ikke reiseforsikring

En undersøkelse gjennomført av Respons analyse for SpareBank 1 viser at 200.000 voksne nordmenn ikke har reiseforsikring, og nærmere 50.000 under 24 år mangler denne sikkerheten. En reise kan fort bli dyr uten forsikring. Et uskyldig ankelbrudd kan fort koste deg 100.000 kroner og et helt ordinært legebesøk i utlandet ligger i snitt på 5000 kroner.

Leier ut boligen i uvisse

Leier ut boligen i uvisse

​300 000 nordmenn vurderer korttidsutleie av boligen sin, men vet ikke om forsikringen dekker tyveri eller skader påført av leietaker. Det kan være et sjansespill.

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1