Gå videre til innhold

Emner: Ferie

Når du planlegger juleutfarten er det smart å velge flyselskap som tradisjonelt har mange avganger.

Blir det juleflystreik?

En fersk undersøkelse gjennomført av Respons analyse, på vegne av SpareBank 1 viser at over 330.000 nordmenn planlegger å feire jula i utlandet. Historien viser at det er en risiko for at enkelte flyselskap bruker julen til å streike, og folk må huske på at forsikringsselskapene ikke dekker tap ved en streik.

Hver høst havner bilister i problemer ved første snøfall eller når det fryser på for første gang.

Feil dekk gir dobbel bremselengde

Kjører du med sommerdekk på fjellet i helgen risikerer du både dobbel bremselengde og politianmeldelse. - Vi forholder oss til det som har med veigrep å gjøre, i hovedsak mønsterdybde, sier Finn Erik Grønli, politioverbetjent ved Trafikkorpset i Oslo Politidistrikt.

Med de rette grepene kan familien ha det like gøy som alle andre, men uten at kontoen tømmes fullstendig.

Slik kan du spare tusenlapper på parkbesøket

3 av 10 mellom 25 og 44 år skal besøke en eller flere temaparker i løpet av sommeren. I tillegg kommer like mange som vurdere et besøk. Det viser en forbrukerundersøkelse Respons Analyse utført for SpareBank 1. Men alle som har besøkt en park eller to vet at det fort blir kostbart. En ting er inngangsbillettene, men bare mat og drikke koster fort like mye. Forbrukerøkonom Magne har gode råd.

2,1 millioner nordmenn over 18 år skal til utlandet i sommer.

Hit reiser nordmenn på ferie i sommer

Når nordmenn skal på sommerferie i utlandet er Spania og Danmark førstevalget. 2,1 millioner nordmenn over 18 år skal til utlandet i sommer.

Viking Redningstjeneste forventer å gi over 100.000 veihjelp i sommer.

Nordmenn feilfyller seg til problemer

Sommertid er høytid for veihjelp, spesielt i Sogn og Fjordane og Aust-Agder. Fylling av feil drivstoff er en gjenganger blant nordmenn på bilferie.

Hvert år siden 2013 har antall sommerinnbrudd og sykkeltyveri gått ned.

Stadig færre sommerinnbrudd

Det er en klar trend både av bransjens statistikk hos Finans Norge og SpareBank 1 Forsikring sin egen skadestatistikk: Hvert år siden 2013 har antall innbrudd og sykkeltyveri gått ned, og sommeren 2017 var sannsynligvis «all-time-low» på disse skadesakene i Norge på over 25 år.

Vinterens kulde og snømengder gjør at mange kan få seg en ubehagelig overraskelse på neste hyttetur.

Dra på hytta nå!

SpareBank 1 Forsikring allerede registrert tre ganger så mange frostskader i år enn i hele 2017 - og tror mange flere skadene vi renne inn helt frem til sommeren. Vinterens kulde og snømengder gjør at mange kan få seg en ubehagelig overraskelse på neste hyttetur. For å begrense et eventuelt skadeomfang anbefaler skadeforebygger Therese Nielsen at hyttefolket ikke venter til påsken!

Den optimale ladetemperaturen for et batteri er ca. +25 grader, langt unna en normal norsk vinter.

Unngå flatt batteri i vinterferien

Vinteren er høysesong for starthjelp til bilen. Flatt bilbatteri er en av årsakene til at Viking Redning rykker ut mye mer i vintermånedene enn ellers i året. Du kan sjekke batteriet ditt på et verksted eller med et multimeter, men nå hjelper SpareBank 1 Forsikring deg med å gjøre batterisjekken både enklere og bedre.

Her får nordmenn feriemage

Her får nordmenn feriemage

Rekordmange nordmenn får mage- og tarmsykdommer på reise. Spania, Thailand og Tyrkia er topp tre blant landene med flest tilfeller av såkalt feriemage.

Mange nordmenn tar julehandelen i juli

Tar julehandelen i juli

Nesten 1 av 3 nordmenn vil kanskje eller helt sikkert kjøpe julegaver i sommer. Det betyr at over 1,2 millioner nordmenn kan være på julegavejakt i juli. I en forbrukerundersøkelse Respons Analyse har utført for SpareBank 1 svarer 27 prosent at de kanskje skal på julehandel i sommer mens fire prosent svarer et ubetinget ja.

Et parkbesøk kan bli en kostbar fornøyelse

Slik unngår du at parkbesøket tømmer lommeboka

Svært mange barnefamilier tar turen til dyre-, bade- eller fornøyelsesparker i sommer. Men et parkbesøk eller tre i løpet av ferien kan fort gjøre store innhugg i familiebudsjettet.

Nordmenn unner seg god mat i ferien

Dette sløser vi på om sommeren

Pengene sitter ekstra løst når det er ferie. Når nordmenn sløser om sommeren går det mest i god mat og opplevelser. Ikke alle liker å innrømme at de sløser, men i en undersøkelse Respons har utført for SpareBank 1 oppgir 1 av 3 at de sløser ekstra om sommeren.

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1