Gå videre til innhold
Synes du pensjonsspråket er håpløst?

Nyhet -

Synes du pensjonsspråket er håpløst?

Nå skal det bli enklere å forstå, for nå går alle forsikringsselskapene og bankene sammen om å bruke enklere ord og forklaringer på vanskelige uttrykk.

26. august går startskuddet for en ny bransjestandard for klarspråk på pensjonsområdet i finansbransjen, kalt «Språkløftet».

Viktig at du forstårFinansbransjen tilbyr pensjonssparing for enkeltpersoner og tjenestepensjoner til bedrifter. Derfor er det viktig at du forstår mest mulig av det som kommer bli en stor og viktig del av din fremtidige pensjon.

Uansett om du velger å spare til pensjon på egenhånd, eller om du bare ønsker forstå litt mer av pensjonssparingen fra arbeidsgiveren din, er det vesentlig at du skjønner det som sies og skrives.

Her finner du forklaringer på 100 ordEn polise er en avtale. Premie er pris. En fratredelsesdato er den dagen du slutter i en jobb. Løpende pensjon er pensjonsutbetalinger du får fra forsikringsselskapet. Derfor skal det kalles det fremover.

Noen ord lar seg ikke skrive om eller forenkle, men disse skal forsikringsselskapene og bankene på forklare og gjøre tilgjengelig for deg på sine nettsider.

Her finner du forklaringer på 100 vanskelige ord om pensjon

Språk bør ikke være en barriere– Vi vet at pensjon oppleves ganske komplisert i seg selv, sier adm. direktør Turid Grotmoll i SpareBank 1 Forsikring.

– Hvis språket vårt i tillegg vanskelig å forstå, kan det bety at du mister muligheten til å gjøre noe med din fremtidige pensjon, og det ønsker vi selvsagt ikke. Tvert imot, sier hun.

Turid Grotmoll, adm. direktør SpareBank 1 Forsikring

– Jeg er derfor glad for at en samlet bransje nå har gått sammen om «Språkløftet» for pensjon, og oppfordrer våre kunder til å komme med innspill på uttrykk de fortsatt synes er vanskelige.

SpareBank 1 lager et enklere pensjonsspråk i samarbeid med Finans Norge, Språkrådet, Forbrukerombudet, Finansportalen, Finansforbundet og de andre livsforsikringsselskapene.

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466
SpareBank 1