Gå videre til innhold
SpareBank 1 Portefølje på egne bein

Pressemelding -

SpareBank 1 Portefølje på egne bein

SpareBank 1 Portefølje styrker merkevaren og endrer fra 1. mai navn til Modhi Finance. Virksomheten satser i Norden, og endrer også navn på datterselskapet Confide, til Modhi Collect.

– Med et nytt navn får vi muligheten til å bygge vår egen felles identitet og profil for porteføljekjøp og drift av egne inkassoporteføljer. Dette er spesielt viktig nå som selskapet skal over i en nordisk vekststrategi, sier Rolf Eek-Johansen, administrerende direktør for Modhi Finance AS – et datterselskap av SpareBank 1 Gruppen.

Navnet Modhi Finance AS trådte i kraft 1. mai, mens navnet Modhi Collect vil iverksettes innen 1. juni. Modhi Holding AB er under etablering i Sverige, og planen er at dette skal bli et svensk inkassoselskap som skal drifte svenske porteføljer. Etableringen av et inkassoselskap i Finland er også på trappene, og dette skjer sannsynligvis i løpet av 2020.

Riktig med selvstendig identitet

Modhi er norrønt og symboliserer styrke og stamina. Det valgte navnet følger SpareBank 1 Gruppens strategi for selvstendige merkevarer. Selskapene Odin Forvaltning, Conecto, Spleis og Fremtind Forsikring opererer alle med selvstendig navn, logo og egne profiler utenfor SpareBank 1-merkevaren. Styreleder for Modhi Finance, Torbjørn Martinsen, bekrefter at navneendringen er i tråd med eiernes ønsker.

– Siden virksomheten opererer utenfor det tradisjonelle nedslagsfeltet til SpareBank 1-bankene, og siden selskapet har en så tydelig og ambisiøs vekststrategi i det nordiske markedet, er det helt riktig med en ny og selvstendig identitet, sier Martinsen.

Om selskapene:

Modhi Finance (tidligere SpareBank 1 Portefølje) er en norsk finansinstitusjon som kjøper og forvalter gjeldsporteføljer fra nordiske banker/finansinstitusjoner og store fakturautstedere. Porteføljene består normalt av misligholdte personmarked-fordringer til inkasso.

Modhi Collect (tidligere Confide) er et inkassoselskap som drifter Modhi Finances egenkjøpte porteføljer. Modhi Collect er et datterselskap av Modhi Finance.

Virksomheten kjøper i dag porteføljer i det nordiske markedet, og markerer seg som et sterkt voksende selskap blant et titalls aktører i samme bransje. Modhi Finance (SpareBank 1 Portefølje) består i dag av 15 personer, 8 ansatte og 7 konsulenter. Modhi Collect (Confide) har i dag 30 ansatte. Virksomheten forventes i løpet av de neste to årene å vokse til 60-70 ansatte totalt.

Emner

Kategorier


SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.

SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Banksamarbeidet og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466

SpareBank 1