Gå videre til innhold
Skattemeldingen:  Folk synes det er vanskelig å finne fradragene

Pressemelding -

Skattemeldingen: Folk synes det er vanskelig å finne fradragene

Søndag 30. april er siste frist for å endre og levere skattemeldingen. Spart skatt er belønningen for den som får med seg alle fradragene, men mange synes det er vanskelig å finne fradragene de har krav på.

Skattemeldingen for 2016 er mer forhåndsutfylt enn noen gang. Likevel opplever en av fire at det er svært eller ganske vanskelig å få alle fradragene de har krav på. Det viser en ny forbrukerundersøkelse Respons har utført for SpareBank 1.

Går glipp av fradrag

20 prosent av de spurte svarer de regner med å gå glipp av mange eller noen fradrag og dermed betaler for mye skatt. Det er helt unødvendig og lett å gjøre noe med, mener forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1.

- For de aller fleste er det ikke noe stort problem å få med seg alle fradragene de har krav på. En halv times innsats er ofte nok til å finne fradragene som sparer deg for skatt, sier Gundersen.

Fem raske

For den som ennå ikke har sjekket skattemeldingen har forbrukerøkonomen fem raske tips som fort kan bety tusenlapper i spart skatt.

  1. Sjekk inntekten. Skattefrie frynsegoder og godtgjørelser kan være feilført som lønn.
  2. Før opp reisefradrag eller pendlerfradrag. Dette er ikke alltid ferdigutfylt. Du får fradrag hvis jobbreisen er minst 32 kilometer hver vei.
  3. Sjekk at alle utgifter til pass av barn er med. Her er det ofte mangler i oppgavene fra barnehage eller SFO.
  4. Få med fradrag for fagforeningskontingent og gaver til frivillige organisasjoner som er godkjent for skattefradrag.
  5. Privat lån eller lån fra arbeidsgiver? Før opp renteutgiftene og få fradrag.

Bruk fradragskalkulatoren

Skatteetaten har en fradradragskalkulator på sine nettsider som er enkel å bruke. Den kan gi nyttige tips og god veiledning i jakten på fradragene.

- Det er fortsatt tid til å sjekke. Gevinsten er verdifulle fradrag og spart skatt samtidig som du får bedre oversikt over din økonomi, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

Kontakt: Forbrukerøkonom Magne Gundersen, tlf. 911 11 555.

Den elektroniske undersøkelsen er utført av Respons Analyse i perioden 29. mars – 5. april 2017 med et landsrepresentativt utvalg på 1 019 personer.

Emner

Kategorier


SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.

SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Banksamarbeidet og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

Kontakter

Magne Gundersen

Magne Gundersen

Forbrukerøkonom +47 911 11 555

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1