Gå videre til innhold
Rigger for vekst i voksende sparemarked

Pressemelding -

Rigger for vekst i voksende sparemarked

SpareBank 1-alliansen satser tungt på spare- og investeringsområdet. Nyopprettede SpareBank 1 Forvaltning etablerer SpareBank 1-fondene – og kjøper samtidig forvaltningshuset SR-Forvaltning.

– Målet vårt er klart. Vi ønsker å bli nordmenns foretrukne partner for sparing og investering, sier Liv Bortne Ulriksen, styreleder i SpareBank 1-alliansen. Nå får hun med seg SR-Forvaltning på laget i SpareBank 1-alliansens kraftsamling på spare- og investeringsområdet.

– Med SR-Forvaltning som en del av SpareBank 1 Forvaltning, samler vi vesentlig kompetanse og erfaring. Nå skal vi skru opp tempoet enda et hakk i videreutviklingen av gode produkter og tjenester. Vi ruster oss for å møte økte krav fra kunder og den sylskarpe konkurransen i markedet, sier Bortne Ulriksen.

Liv Bortne Ulriksen
Liv Bortne Ulriksen, styreleder i SpareBank 1-alliansen og konsernsjef for SpareBank 1 Nord-Norge.

Full tyngde på sparesatsningen

Benedicte Schilbred Fasmer, konsernsjef i SpareBank 1 SR-Bank, mener timingen er perfekt for alle parter:

– Dette er strategisk riktig for SR-Bank-konsernet og for SpareBank 1-bankene samlet sett. Når vi nå går inn i SpareBank 1 Forvaltning med vårt eget forvalterselskap, blir det full tyngde på sparesatsingen for hele alliansen, sier hun.

Fasmer er imponert over det SR-Forvaltning har fått til gjennom 22 år. De har skapt gode resultater for sine kunder, både gjennom diskresjonær forvaltning og som forvalter av SR-Bank Fondene.

- Nå gleder jeg meg til å se hva de kan oppnå sammen med resten av SpareBank 1 Forvaltning, sier Schilbred Fasmer.

Benedicte Schilbred Fasmer
Konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i SpareBank 1 SR-Bank.

Ny SpareBank 1-fondspakke på trappene

Parallelt med oppkjøpet jobber SpareBank 1 Forvaltning med en ny fondsserie under SpareBank 1-merkevaren.

– Det er utrolig spennende at vi nå skal lansere egne SpareBank 1-fond, i tillegg til ODIN-fondene vi felles distribuerer i dag. Disse vil bygge videre på fond fra SR-Forvaltning, og vi kommer dessuten til å lansere to egne indeksfond. Dette er noe kundene våre etterspør – og noe vi tror mange vil sette pris på, sier Liv Bortne Ulriksen.

Indeksfondene som lanseres skal ha norsk og globalt mandat. Øvrig fondsutvalg er under utarbeidelse. Tidspunktet for lansering vil avhenge av fondsoppsett og nødvendige godkjennelsesprosedyrer.

Skal øke sparingen i Norge
Med ett sterkt forvaltningsmiljø, skal også distribusjonskraften i SpareBank 1-systemet utnyttes enda bedre enn før, ifølge administrerende direktør Ronni Møller Pettersen i SpareBank 1 Forvaltning.

– Kundene får et større produktutvalg, og med to kompletterende fondsserier – ODIN-fondene og SpareBank 1-fondene – ønsker vi å øke andelen sparing i egenproduserte fond, sier han.

Stadig mer tyder på at egen sparing blir mer avgjørende for at den enkelte skal ha økonomisk trygghet og fleksibilitet gjennom livet.

- Nettopp derfor er det å bidra til økt sparing i hele Norge vår viktigste oppgave gjennom SpareBank 1 Forvaltning, fastslår Møller Pettersen.


Ronni Møller Pettersen
Administrerende direktør Ronni Møller Pettersen i SpareBank 1 Forvaltning.

FAKTA: Dette er saken

  • SpareBank 1 Forvaltning kjøper SR-Forvaltning, som har vært SR-Bank sitt eget forvaltningsselskap.
  • SpareBank 1 Forvaltning etablerer samtidig SpareBank 1-fondene, inkludert to nye indeksfond.
  • SpareBank 1 Forvaltning er SpareBank 1-bankene og LOs produkt- og tjenesteselskap innenfor spare- og investeringsområdet, som etter oppkjøpet vil ha 160 milliarder kroner under forvaltning.
  • SpareBank 1 Forvaltning består i dag av datterselskapene ODIN Forvaltning, SpareBank 1 Kapitalforvaltning og SpareBank 1 Verdipapirservice.

Emner

Kategorier


SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.

SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466

Relatert innhold

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1