Gå videre til innhold
Modhi nyter stor tillit i markedet og signerte flere store kontrakter i 2. kvartal.

Nyhet -

Modhi nyter stor tillit i markedet og signerte flere store kontrakter i 2. kvartal.

Etter en fin start på året med flere nye kontrakter i 1. kvartal, fortsetter finanskonsernet Modhi veksten og har inngått åtte nye betydelige kontrakter.

- Vi er veldig godt fornøyde med at vi i 2. kvartal har solgt hele spekteret av våre produkter og tjenester fra forward flow-avtaler til rene tredjeparts inkassotjenester, sier Abbe Fransson, CCO i Modhi Finance.

Flere av kontraktene er med nordiske selskaper, og er et resultat av Modhis satsning i Norge, Sverige og Finland.

- Det viser at vårt fokus på å optimalisere kundereisen og å opprettholde våre oppdragsgiveres omdømme, også når fordringene overdras til Modhi, gir oss betydelig tillit i alle markedene. Mye av årsaken til suksessen ligger i våre ansattes gode kompetanse i kommunikasjonen med kundene som skylder penger, understreker Fransson.

Inkassosaker er ikke like, og ifølge Fransson er det det er helt nødvendig å ha kundenes situasjon i fokus i prosessen med å drive inn pengene. Fransson viser også til Modhis sterke analysemiljø, som danner grunnlaget for spesialtilpassede inndrivningsløp og aktiviteter overfor hver enkelt kunde.

– Dette gir en betydelig bedre kundeopplevelse, og effekten av dette tas svært godt imot av markedet, sier Fransson.

Nordisk satsning

Konsernet Modhi Finance AS er et heleid datterselskap av SpareBank1 Gruppen AS, og består i dag av datterselskapene Modhi Collect AS, Modhi Norge AS, Modhi Holding AB, Modhi Finance Sweden AB, Modhi Collect Sweden AB og Modhi Finland Oy. Modhi har siden 2010 kjøpt og forvaltet porteføljer av forfalte lån, kreditter og fakturaer i det norske markedet.

På kort tid har konsernet styrket seg ved overtagelsen av blant annet Conecto AS, et inkassobyrå med spesielt kompetanse på bank og finans. Konsernet etablerte i april i fjor inkassovirksomhet i Sverige, som allerede ved produksjonsstart inngikk flere kontrakter for kjøp av porteføljer. I juli samme år kjøpte Modhi finske Debtia Oy i Finland, et «startup»-inkassoselskap med tidligere erfarne inkassoressurser både i drift og ledelse.

For å levere kvalitet er det viktig å møte kundene der de er. Mange av Modhis større kunder er aktive på tvers av landegrensene. Ved å være til stede i Norge, Sverige og Finland tilbyr konsernet et helhetlig nordisk tilbud som dermed styrker kundeforholdene ytterligere. De nye kontraktene viser at Modhi er på god vei til å bli det foretrukne valget i det nordiske markedet.

Om Modhi:
Modhi-selskapene, med aktiviteter i Norge, Sverige og Finland, utgjør inkasso- og porteføljekjøpsvirksomheten til SpareBank 1 Gruppen. Selskapene tilbyr samlet både inkassotjenester og kjøp og forvaltning av porteføljer av forfalte lån, kreditter og fakturaer. Modhi har i dag 9000 kunder og håndterer mer enn € 1,2 milliarder i fordringer, og har ca. 200 ansatte.

Modhi er eid av SpareBank 1 Gruppen AS i Norge, og inngår som en del av SpareBank 1-alliansen.

SpareBank 1-alliansen er Norges nest største finansaktør, og består av 15 selvstendige sparebanker over hele landet, som samarbeider om en felles plattform og merkevare. SpareBank 1-alliansen har over 1 235 milliarder kroner i forvaltningskapital, og det jobber om lag 6.500 medarbeidere i alliansen, hvorav 1 200 i SpareBank 1 Gruppen med datterselskaper.

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466

SpareBank 1