Gå videre til innhold
Fra venstre: Styreleder Øyvind Aass i SpareBank 1 Bank og Regnskap, viseadministrerende direktør Kjartan Solvi i Uni Micro og leder for teknologi og digitale kanaler for bedriftsmarkedet i DNB, Kjersti Høklingen
Fra venstre: Styreleder Øyvind Aass i SpareBank 1 Bank og Regnskap, viseadministrerende direktør Kjartan Solvi i Uni Micro og leder for teknologi og digitale kanaler for bedriftsmarkedet i DNB, Kjersti Høklingen

Pressemelding -

Styrker satsingen på regnskap i banken

- Dette kan sammenlignes med Vipps-satsingen. Vi går nå sammen for å gjøre det langt enklere for bedrifter å løse sine daglige behov i én flate, forteller Kjersti Høklingen, leder for teknologi og digitale kanaler for bedriftsmarkedet i DNB.

Alle bedrifter har en bank, og alle har behov for å føre regnskap. Disse tingene hører sammen, og både SpareBank 1 og DNB ønsker å gjøre regnskap så enkelt som mulig for bedriftene.

Bankene inngår nå et teknologisamarbeid innen regnskap, gjennom en felles investering i regnskapsleverandøren Uni Micro AS. DNB kommer inn som største eier med cirka 40 prosent av aksjene, mens SpareBank 1-alliansen skal eie cirka 27 prosent.

- Norske banker har lang historie i å samarbeide om infrastruktur, noe som har bidratt til at vi har gode kundeløsninger på mange områder. Vi konkurrerer like hardt om kundene som før, men et slikt samarbeid om infrastrukturen rundt bank og regnskap kan bidra til at vi som næring kan etablere en helt ny standard for hvordan dette gjøres, forteller styreleder Øyvind Aass i SpareBank 1 Bank og Regnskap.

Uni Micro har hovedkontor i Modalen utenfor Bergen, og har 30 års fartstid i regnskapsbransjen. Selskapet har førsteklasses teknologi, høy kundetilfredshet og funksjoner som dekker hele SMB-markedet. Uni Micro har dessuten utviklet en komplett regnskapsløsning som hyllevare til banker og andre aktører.

- Vi skal utvikle de beste økonomisystemene for små- og mellomstore bedrifter i Norge sammen med SpareBank 1 og DNB. Vi har et felles mål om å tilby innovative løsninger som vil gi alle bedrifter en enklere hverdag, sier viseadministrerende direktør Kjartan Solvi i Uni Micro.

- Vår visjon er at bank og regnskap skal smelte helt sammen. Vi vil at kundene skal kunne dekke alle sine behov, som fakturering, regnskap, lønn, timeføring, betaling og finansiering, uavhengig av bedriftens størrelse. Det er helt naturlig at bankene knytter digital fakturering og regnskapsførsel tettere opp mot konto og betalinger, forteller Høklingen i DNB.

Både SpareBank 1 og DNB mener at denne typen satsning må gjøres i samarbeid med regnskapsførere, som er viktige rådgivere for bedrifter. Bankene tror ikke at regnskapsførerens rolle skal helautomatiseres, men at bankene kan bidra til å forenkle deres hverdag gjennom gode digitale løsninger.

SpareBank 1 er allerede ledende på regnskapstjenester, og Uni Micros plattform blir en banktilpasset regnskapsprogramvare for både bedriftskunder og regnskapsførere.

- Derfor har vi valgt Uni Micro som teknologipartner, basert på at deres løsning konsekvent rangeres blant de beste av regnskapsførere i Norge, sier Aass i SpareBank 1.

For mer informasjon, ta kontakt med:

Øyvind Aass, 
styreleder i SpareBank 1 Bank og Regnskap, mobil 909 14 579.

Kjersti Høklingen, leder for teknologi og digitale kanaler i DNB, mobil 977 06 440.

Kjartan Solvi, viseadministrerende direktør i Uni Micro, mobil 481 19 966.

Emner

Kategorier


SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.

SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

Kontakter

Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466
SpareBank 1