Gå videre til innhold
Svein Skovly, leder for innovasjon i SpareBank 1 Forsikring, med smartplugg fra TomTom og egenutviklet app til Smart bilforsikring.
Svein Skovly, leder for innovasjon i SpareBank 1 Forsikring, med smartplugg fra TomTom og egenutviklet app til Smart bilforsikring.

Pressemelding -

SpareBank 1 velger TomTom til smart bilforsikring

SpareBank 1 lanserer neste generasjons bilforsikring. TomTom Telematics er valgt som leverandør av maskinvare og Connected Car-tjenester.

Ny teknologi gjør seg gjeldende i alle bransjer, også forsikring. SpareBank 1 ønsker å ta en ledende posisjon som leverandør av smartforsikringer. Selskapet lanserer nå Smart bilforsikring som bruker Connected Car-teknologi fra TomTom Telematics for samle informasjon som hvordan og når en bil er kjørt.

Teknologien gjør også SpareBank 1 i stand til å analysere data om kjøreatferd og bruk av bilen.

- Med slike data skal vi tilby enklere og bedre tilpassede bilforsikringer. Samtidig motiveres sjåførene til å kjøre med flyt, noe som bidrar til tryggere kjøring og færre skader i trafikken. Dette gagner både kundene, oss som forsikringsselskap og samfunnet, sier Svein Skovly, leder for innovasjon i SpareBank 1 Forsikring.

Les mer om Smart bilforsikring fra SpareBank 1 her.

Fokus på datasikkerhet og personvern
TomTom Telematics ble valgt som leverandør etter en omfattende prosess hvor mange europeiske og amerikanske leverandører ble grundig vurdert og testet.

- TomTom Telematics sin ekspertise på utvikling av innovative produkter gjør oss i stand til å håndtere sensitive data på en ansvarlig måte, i tråd med hva kundene våre ønsker og forventer seg. Det har vært avgjørende for valget vårt, sier Skovly. – TomTom Telematics er også en anerkjent leverandør med betydelig bilkunnskap og erfaring med ettermonterte løsninger for Connected Cars, noe som er viktig for oss med tanke på fremtidige muligheter.

Innovasjon og sikkerhet hånd i hånd
- Connected Cars-tjenester som gir ekte verdi for kunder og virksomheter i ulike bransjer er en sentral del av vår strategi. Samarbeid med SpareBank 1 om å gi tilbakemelding til deres kunder for å fremme tryggere kjøring passer godt inn i strategien, sier Thomas Becher, VP Business Development i TomTom Telematics.

– I tillegg til dette gjør vår ISO/IEC 27001:2013-sertifiserte TomTom Telematics service-plattform oss i stand til å håndtere enorme mengder data på en sikker måte. Det er kritisk for våre industripartnere, sier Becher.


Fakta om TomTom Telematics:
TomTom Telematics er en forretningsenhet i TomTom som er dedikert til flåtestyring, telematikk og Connected Car-tjenester. WEBFLEET er en Software-as-a-Service-løsning, som brukes av små og store bedrifter for å forbedre bilenes ytelse, spare drivstoff, gi førerstøtte og øke effektiviteten i bilflåtene. I tillegg leverer TomTom telematikktjenester til bl.a. bilimportører og forsikrings-, bilutleie- og leasingselskap.

TomTom Telematics er en av verdens ledende leverandører av telematikktjenester med mer enn
700 000 abonnementer på verdensbasis. Selskapet betjener sjåfører i mer enn 60 land, noe som gir dem bransjens sterkeste lokale støttenettverk og bredeste utvalg av bransjespesifikke tredjeparts applikasjoner og løsninger. Mer enn 46 000 kunder nyttiggjør seg hver dag tjenester med høye krav til konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet på vår ISO/IEC 27001:2013 sertifiserte serviceplattform, re-revidert i november 2016.

For ytterligere informasjon om Tom Tom Telematics, besøk tomtom.com/telematics

Emner

Kategorier


SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.

SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Banksamarbeidet og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466

SpareBank 1