Gå videre til innhold
Ny administrerende direktør i SpareBank 1 Utvikling

Pressemelding -

Ny administrerende direktør i SpareBank 1 Utvikling

Styret i SpareBank 1 Utvikling har ansatt Espen Kjølberg som administrerende direktør i selskapet.

SpareBank 1 Utvikling er eid av SpareBank 1-bankene, og er deres forretningspartner for produkt- og tjenesteutvikling. Selskapet har 600 medarbeidere, som blant annet jobber med å utvikle digitale løsninger for 1,2 millioner norske bankkunder.

Nå har selskapet fått ny administrerende direktør, Espen Kjølberg.

- Det er et stort privilegium å få lede en kompetansebedrift med noen av bransjens sterkeste fagmiljøer innen IT, marked, forretningsstøtte, betaling og finansiering. Ikke minst på grunn av alle de dyktige og flotte menneskene som jobber her. Sammen bidrar vi til å forenkle hverdagsøkonomien for folk og bedrifter i hele Norge, og til å gi SpareBank 1-bankene fart og styrke. Det er et oppdrag som motiverer, sier Espen Kjølberg.

Endring og kompetanse

Kjølberg trer inn som leder i kjølvannet av en to år lang koronapandemi, som har satt sitt tydelige preg på digitaliseringen i Norge. Han peker særlig på én viktig oppgave i tiden som kommer.

- Var ikke kundene digitale før pandemien, er de det nå. Det gjelder både privatkunder og bedrifter. Fremover er vi derfor nødt til å bli enda mer personlige og behovsorienterte, ikke bare i fysiske kundemøter, men også når vi møter kundene digitalt. Knallgode kundeopplevelser er viktigere enn noen gang, forteller han.

- En forutsetning for å lykkes med det er én ting: Kompetanse. Det er avgjørende for å kunne levere innovative kundeløsninger og prosesser. Å sørge for at vi både benytter den kompetansen vi har på huset samt fortsetter å øke den, blir en svært viktig jobb framover, sier Kjølberg.

Hentet internt

Kjølberg er utdannet sivilingeniør fra Kungliga Tekniska Høgskolan i Stockholm, og har solid erfaring med utvikling og forvaltning av virksomhetskritiske løsninger i Norge og Sverige. Han begynte i SpareBank 1 Gruppen i 2006, og har de siste fem årene vært selskapets IT-direktør.

Styreleder i SpareBank 1-alliansen, Liv Bortne Ulriksen, forteller at styret er svært fornøyd med at Kjølberg takket ja til stillingen som leder i SpareBank 1 Utvikling.

- SpareBank 1 Utvikling er selskapet der alliansebankene har samlet krefter for å kunne levere de beste løsningene til kundene våre. Å lede dette selskapet er derfor en svært viktig rolle, og styret var enstemmige i sin beslutning om at Espen var den rette til å fylle denne rollen, sier Ulriksen.

Espen Kjølberg har siden 20. september i fjor vært konstituert i rollen som administrerende direktør. Han tar over roret etter Øyvind Aass, som har gått over i en seniorrådgiverrolle i selskapet.

Emner

Kategorier


SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466

SpareBank 1