Gå videre til innhold
KJØPE BOLIG? Nå kan du få finaniseringsbevis på under ett minutt.
KJØPE BOLIG? Nå kan du få finaniseringsbevis på under ett minutt.

Pressemelding -

Nå får du finansieringsbevis på under 1. minutt

Med den nye tjenesten Finansieringsbevis får du med noen enkle tastetrykk finansieringsbevis på under ett minutt.

Enten man har funnet eller fortsatt jakter på drømmeboligen, trenger man et finansieringsbevis for å kunne legge inn bud. Den nye tjenesten Finansieringsbevis er en heldigital løsning fra SpareBank 1 der kunden får finansieringsbevis i løpet av ett minutt. Kunden kan dermed legge inn bud umiddelbart etter visningen og være trygg på at finanseringen er i orden.

Raskt og enkelt

– Vi så et behov for en tjeneste som raskt og enkelt kunne gi våre kunder svar på hvor mye de kjøpe bolig for, og hvor langt de kan strekke seg i en budrunde. Det er ikke alltid man har tid til å vente på å få snakke med en rådgiver, og når en er i en budrunde, kan man ha behov for å få en rask avklaring på hvor langt man kan gå, sier prosjektleder Vibeke Thorin Moldestad i SpareBank 1.

For å bruke tjenesten må kunden blant annet legge inn informasjon om lønn, gjeld og eventuell egenkapital slik at en lånekalkulator kan regne ut hvor mye lån kunden kan betjene.

– Med denne tjenesten er finansieringsbeviset bare noen få tastetrykk unna, og i løpet av ett minutt er alt det praktiske klart for å legge inn bud, sier Moldestad.

Med forbehold om at kunden legger inn riktige opplysninger og at tallene er korrekte, får kunden et finansieringsbevis tilsendt på mail, og dagen etter at et finansieringsbevis er gitt, vil en bankrådgiver ta kontakt med kunden for å kvalitetssikre data og eventuelt forberede en lånesak om det er behov for det.

Forenkler boligreisen

Å be om et finansieringsbevis er ikke bindende eller forpliktende og mange søker finansieringsbevis fra flere banker.

– Vi forenkler hele vi hele boligreisen, fra finansieringsbeviset er på mail til drømmeboligen er i havn, sier Moldestad.

Med den nye tjenesten henvender SpareBank 1 seg først og fremst til unge som kjøper sin første bolig og familier som kjøper sin andre eller tredje bolig.

– Dagens førstegangskjøpere går automatisk inn på nett for å søke svar. Mange synes det kan være både krevende og skummelt å kjøpe bolig, så i tillegg til å få en rask avklaring på hvor mye de kan få i lån opplever vi også at de synes det er trygt å ha noen å snakke med. Derfor har vi en ambisjon om å kontakte alle som får utstedt Finansieringsbevis på telefon dagen etter for en samtale slik at vi kan hjelpe dem i alle fasene i boligreisen, sier Moldestad.

Emner

Kategorier


SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.

SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Banksamarbeidet og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466
SpareBank 1