Gå videre til innhold
Jon Håvard Solum, banksjef i Grong Sparebank, er utnevnt til ny styreleder for sparebankenes kredittselskap, Kredittbanken ASA. Her sammen med administrerende direktør Ronny Smolan i Kredittbanken.
Jon Håvard Solum, banksjef i Grong Sparebank, er utnevnt til ny styreleder for sparebankenes kredittselskap, Kredittbanken ASA. Her sammen med administrerende direktør Ronny Smolan i Kredittbanken.

Nyhet -

Sparebankenes kredittselskap har fått ny styreleder og endelig navn

Jon Håvard Solum, banksjef i Grong Sparebank, er utnevnt til ny styreleder for sparebankenes kredittselskap, som etter en grundig prosess med eierne i begge allianser har fått navnet Kredittbanken ASA.

På nyåret overtar dagens SpareBank 1 Kreditt produktområdene kredittkort og usikrede nedbetalingslån fra Eika Kredittbank, og med det etableres sparebankalliansenes felles kredittselskap: Kredittbanken ASA – Del av SpareBank 1 og Eika.

Styreleder fra Grong Sparebank

Styreleder for Kredittbanken blir Jon Håvard Solum (58). Han har lang fartstid innen finanssektoren og er i dag administrerende banksjef i Grong Sparebank. Han har i tillegg styreverv i NTE og Finans Norge, og er leder av representantskapet i Eika Gruppen.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på oppgaven i samarbeid med det øvrige styret og administrasjon, og bidra til at Kredittbanken vil skape merverdi for både kundene, SpareBank 1 og Eika samt de eksterne partnerne, sier Solum.

Per Ivar Kleiven (56), dagens styreleder i SpareBank 1 Kreditt, vil gå inn som nestleder i det nye styret. I tillegg vil styret består av Kari Elise Gisnås (59), Cecilie Andresen (52), Bente Sollid (56), Tore Haarberg (58) og Bengt Olsen (53). Styret vil også bestå av ansattvalgte fra begge selskap.

Eid av SpareBank 1 og Eika i fellesskap

Kredittbanken vil være direkte eid av sparebankene i begge allianser. Selskapet vil få rundt 120 ansatte, fordelt på hovedkontoret i Trondheim og kontorene i Oslo og på Gjøvik.

– Med både Eika og SpareBank 1 på eiersiden har Kredittbanken begge beina godt plantet i sparebankenes felles kulturarv som samfunnsbyggere lokalt over hele Norge. Innenfor et forretningsområde preget av stor internasjonal konkurranse skal vi skape en slagkraftig og nasjonal aktør som bidrar til at sparebankene vil hjelpe enda flere kunder enn i dag, sier administrerende direktør Ronny Smolan i Kredittbanken.

Ved sammenslåing vil over en million nordmenn være kunder av det nye selskapet, mens samlet markedsandel innenfor kredittkort og forbrukslån er på 7 prosent.

Ingen store endringer for kundene

Dagens to kredittselskaper samarbeider nå for en god prosess fremover som ivaretar alle interessenter, både eiere, partnere, kunder og ansatte. For kundene forblir det meste som før, og de vil ikke merke stort til sammenslåingen. Kundeforholdet hos kredittselskapet de har et kundeforhold til vil bli videreført i det nye selskapet.

Emner

Kategorier

Kontakter

Silje Kristine Skogrand

Kommunikasjonssjef SpareBank 1 Kreditt 98 05 33 36

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1