Gå videre til innhold
Skal du på fjellet i høstferien? Sjekk om du må frem med vinterdekkene!

Nyhet -

Skal du på fjellet i høstferien? Sjekk om du må frem med vinterdekkene!

Nå starter høstferien i deler av landet. Mange skal til fjells og stiller seg spørsmålet; bør jeg skifte til vinterdekk? Her får du svaret.

– Første uka i oktober er det risiko for nattefrost og dårlige kjøreforhold i mange fjelltrakter i landet. Da er du tryggest på kjøreturen når sommerdekkene er byttet ut med vinterdekk.

Som bilfører har du plikt til å ha bildekk som til enhver tid passer til kjøreforholdene. Derfor anbefaler jeg at du følger nøye med på værmeldingen, særlig langtidsvarselet, i planleggingen av dekkutrustning for kommende kjøreturer, sier skadeforebygger Fred Nilsen i SpareBank 1 Forsikring. Sjekk gjerne værvarslet for fjellovergangene i Sør-Norge og Nord-Norge.

Lærer visst aldri
– Hvert eneste år opplever vi kaos og trafikkuhell med biler på sommerdekk ved vinterens første snøfall. Selv om det er gode temperaturer i lavlandet, risikerer du å bli overrasket av frost og snø i høyden. Er det fare for slike kjøreforhold dit du skal, anbefaler jeg at du skifter til vinterdekk først som sist.

Vinterdekk ikke beregnet på våte høstveier
Du bør likevel ikke skifte til vinterdekk for enhver pris.

– Vinterdekk er laget for snø, kulde og is, og har dårligere egenskaper i varmt vær og på regnvåt asfalt. Ser det heller ut til å bli vått og mildt dit du skal, anbefaler jeg derfor at du venter med dekkskiftet. Husk at det kan være vel så farlig å kjøre med vinterdekk på sommerføre som med sommerdekk om vinteren.

Kjør forsiktig
Om høsten kan veien uansett bli sleip av våte blader, og store temperaturforskjeller mellom dag og natt kan gi underkjølt veibane. Så uansett hvilke dekk du velger: Tilpass farten etter vær- og føreforhold, og ha en flott høstferie, avslutter skadeforebyggeren.

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466
SpareBank 1