Gå videre til innhold
Over 1,3 millioner kroner til sommerspleiser

Nyhet -

Over 1,3 millioner kroner til sommerspleiser

Høye strømpriser, inflasjon og rentehevinger har preget økonomien det siste året. Det hindrer imidlertid ikke det norske folk i å bidra til å gjøre sommeren fin for de som trenger det: På bare en måned har det blitt samlet inn godt over en million kroner til sommerspleiser på Spleis.

Den SpareBank 1-eide folkefinansieringstjenesten Spleis la i mai bedre til rette for at folk enklere kan lage spleiser for å hjelpe folk som sliter økonomisk i sommer, med konseptet sommerspleis. En snau måned etter har det norske folk samlet over 1,3 millioner kroner til sommerspleiser, gjennom mer enn 150 ulike innsamlinger,

Slik har det norske folk bidratt til at flere får en fin ferie med gode opplevelser.

- I fjor før jul la vi til rette for julespleis, slik at folk kunne samle inn penger til de som gruet seg til jul på grunn av økonomien. Da ble samlet inn hele 17,4 millioner kroner. Nå før sommeren så vi behovet for at folk enkelt skal kunne samle inn penger til de som trenger litt ekstra hjelp i sommerferien også, for vi vet at det er mange som genuint ønsker å hjelpe andre – de vet bare ikke helt hvor de skal begynne, forteller markedssjef i Spleis, Benedicte Bøhme.

Influensere samlet inn halvparten
I løpet av den siste måneden har flere kjente fjes opprettet innsamlinger og brukt sine sosiale medie-plattformer på å hjelpe de som ikke har så mye å rutte med i sommer. Influenser Kristin Gjelsvik har gjennom «Økonomisk støtte til familier som gruer seg til sommerferien» fått inn nærmere 610 000 kroner per 23. juni, mens influenserparet Christian Ottesen og Cecilia Vik gjennom spleisen «Et lite bidrag til de som virkelig trenger det» har fått inn over 175 000 kroner. Felles for begge disse innsamlingene er at de deler ut en sum penger til de som tar kontakt med dem, slik at sommerferien kan bli litt bedre.

Nærmere halvparten av de innsamlede kronene på sommerspleis har kommet via disse spleisene.

- Når folk med mange følgere starter en slik innsamling, ser vi at det skaper mye engasjement. Vi er veldig ydmyke og takknemlige for at de velger Spleis som plattform for å hjelpe folk som kanskje gruer seg til sommerferien, og er dypt rørt over at så mange bidrar til disse innsamlingene, forteller Benedicte Bøhme.

Fotballcup og ferieturer
I tillegg til de store spleisene, har folk samlet inn stort og smått av penger – til alt fra å hjelpe fotballag fra Gaza og Ukraina til å komme til Norway Cup til stupebrett på Sørsvann i Arendal. Flere privatpersoner har også samlet inn penger til ferieopplevelser for seg og sine barn, eller bidrag til å sende unger på fotballcuper og sommerleirer.

Bøhme retter en stor takk til alle som bidrar med store og små beløp til de ulike sommerspleisene.

- Vi syns det er fantastisk å se den enorme givergleden blant folk i disse tider. Det er kanskje lett å tro at flere holder på lommeboka i dyrtider, men dette viser virkelig hvor rause og fantastiske det norske folk er. Mange vil få en bedre sommer enn fryktet i år, nettopp på grunn av alle de menneskene som bidrar, sier Bøhme.

Det er fortsatt mulig å både opprette og gi til en sommerspleis. Ønsker man å opprette en spleis til et veldedig formål, har Spleis gjort det enkelt å gjøre dette på sidene deres.

Hittil i år er det samlet inn over 99 millioner kroner på Spleis. Siden oppstarten i 2017, er det samlet inn til sammen 1 067 001 376 kroner.

Om Spleis:

Spleis er en norsk folkefinansieringstjeneste fra SpareBank 1. Med Spleis kan du enkelt gjennomføre en digital innsamlingsaksjon. Vi gjør det lekende lett å samle inn penger på nett.

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Kommunikasjonssjef 95427745

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1