Gå videre til innhold
Elisabeth Holvik

Bilde -

Elisabeth Holvik

Elisabeth Holvik, Sjefsøkonom i SpareBank 1
go to media item
Lisens:
Bruk i media
Innholdet kan lastes ned, bli brukt og delt i ulike medier av for eksempel journalister, bloggere, spaltister, kommentatorer etc., med den hensikt å formidle, fortelle og kommentere dine pressemeldinger, oppslag eller informasjon, forutsatt at innholdet er uendret og brukt i sin helhet. Opphaver skal navngis i den grad og på den måten god skikk tilsier (dette betyr f.eks. at fotografer nesten alltid skal navngis).
Filformat:
.jpg
Størrelse:
6048 x 4032, 2.62 MB
Last ned

Emner

Kategorier

Kontakter

Tone Mesna

Tone Mesna

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 954 27 745
Pressevakt

Pressevakt

Pressekontakt +47 21 02 59 90
Pressekontakter i bankene

Pressekontakter i bankene

Pressekontakt
Christine Meling Christensen

Christine Meling Christensen

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør +47 951 96 466

Relatert innhold

Hvor høyt skal renten?

Hvor høyt skal renten?

Fersk makrorapport fra Elisabeth Holvik, sjefsøkonom i SpareBank 1. Fredag ble inflasjonsmålet til Norges Bank senket fra 2,5% til 2%. Endringene er en naturlig oppfølging av at handlingsregelen er blitt senket til 3%. Begge deler reflekterer at det er strukturelle endringer i økonomien.

Makrorapport april 2018: FRYKT FOR HANDELSKRIG SKREMMER BØRSENE

Makrorapport april 2018: FRYKT FOR HANDELSKRIG SKREMMER BØRSENE

I begynnelsen av mars annonserte USA at det vil bli ilagt toll på all stål og aluminiumimport til USA på henholdsvis 25 og 10%. USA begrunner straffetollen med nasjonale sikkerhetshensyn, og unntok derfor naboland og allierte fra tollen. Les mer i sjefsøkonom Elisabeth Holviks makrorapport for april, 2018.

Renter kan bli "Higher for Longer"

Renter kan bli "Higher for Longer"

Det er rentemøte i både USA, UK og Europa denne uken. Mest spenning er knyttet til USA. Blir det siste renteøkning? Og vil sentralbanksjefen på ny skremme markedet og skape børsnedtur?
Som følge av at inflasjonen er på vei ned, øker forventningene om at sentralbankene kan stoppe å heve renten, og at de vil kunne begynne å senke rentene allerede mot slutten av året. Vi tror rentetoppen er nær,

Ingen rentekutt i år - Norges Bank varsler først rentekutt neste år

Ingen rentekutt i år - Norges Bank varsler først rentekutt neste år

Som ventet varslet Norges Bank i dag at renten holdes uendret, og de skyver på første rentekutt til neste år. I rentebanen ligger det inne en helt marginal sannsynlighet for at renten skal heves i løpet av andre halvår, for så å kuttes med 0,25 %-poeng i første kvartal neste år.

Norges Bank ser for seg at renten skal kuttes med inntil 3 rentekutt neste år, til en rente ved utgangen av året

Sjeføkonom Elisabeth Holvik i SpareBank 1

SpareBank 1 makrorapport: Derfor stiger rentene

Vil Norges Bank sette opp renten denne uken? Eller vente til juni? Renten skal uansett opp, og grunnen er en kombinasjon av krig, ny Covid-nedstenging i Kina, økt stormaktsrivalisering mellom USA og Kina, og at økonomien ble stimulert svært kraftig under og etter Covid. Tiden er altså inne for å forberede seg for høyere renter. Les mer om dette i makrorapporten for mai.

Velkommen til SpareBank 1!

SpareBank 1 Gruppen AS er et forsikringsdominert finanskonsern og morselskap til flere datterselskaper som alle utvikler og leverer produkter til SpareBank 1-alliansens banker rundt om i landet. Enkelte av datterselskapene leverer også produkter til LOs forbund og forbundsmedlemmer gjennom fordelsprogrammet LOfavør.
SpareBank 1 er en allianse med banker over hele landet. Vi er til sammen ca. 7 500 ansatte, hvorav rundt 1 200 er tilknyttet SpareBank 1 Gruppen, SpareBank 1 Utvikling og datterselskaper. SpareBank 1-alliansen ble etablert i 1996 i Henningsvær. Les mer om SpareBank 1-alliansen på sparebank1.no

SpareBank 1